Jdi na obsah Jdi na menu

37. týden - Autosedačka Maxi Cosi

15. 2. 2016

Miminko má 48 cm a váží asi 2,8 kg! Už má kompletně vyvinuté všechny orgány a nabírá jen podkožní tuk. Ne, že by tloustlo, ale aby přežilo po porodu, protože mateřské mléko se může spustit až za 3 dny! Je teď velké jako - ježiš meloun. :-)

meloun.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

V tomto týdnu se cítím zase tak nějak docela dobře, ani žáha mě nepálí. I se mi dobře spí! Nemůžu tomu uvěřit - jdu spát v 10 a budím se v 7, co víc si přát. Přes den nejsem extrémně unavená, zvládám všechno, co chci. Chodím na procházky, na nákupy, vařím, peru, žehlím, připravuju věci pro dítě. Skoro se až chce říct - prostě pohoda. Nejvíc mě na tom štve, že vlastně nic nedělám, respektive, že jsem tohle všechno zvládala i když jsem chodila do práce a nic mi není a zbytečně se flákám doma. Jím vcelku normálně, úplně všechno, akorát poloviční porce, když jdeme na jídlo do restaurace, tak si to pokaždý musím nechat zabalit. A na záchod chodím tak často, že jsem si to v životě neuměla představit, ale nijak mě to neomezuje. Jediný, co mě fakt štve je, že mě začaly bolet zuby - ne jeden, ale tak nějak hromadně, a přesouvá se to z jednoho na druhý, přičítám to nedostatku vápníku, protože ten hlavně děti z matky vysávají

Byla jsem na kontrole v Podolí a říkali, že dítě má hlavičku níž než je pro tento týden standard, ale že zatím porod nehrozí. Jinak je vše fajn a od teď už budu chodit každý týden. Na předporodním kurzu říkali, že průměrný počet pohybů je 10 za den, a já jich teda mám aspoň 150 za den, takže to bude asi pěknej divoch. Hlavně večer, to dokážu i rozpoznat nohu, teda koleno. 

 

Autosedačka Maxi Cosi

Nevím, proč jsem se upjala zrovna k této značce, nějak jsem našla na internetu, že je to jedna z nejlepších, ale taky z nejdražších. Ale zase pasuje na většinu kočárků a na některé dokonce i bez nějakých dalších redukcí. Na Aukru jsme koupili použitou za 2600 Kč včetně isofixové báze a včetně dopravy! (To je normálně cena za bazarovou jen isofixovou bázi.) Nová autosedačka by stála 4 000 Kč za autosedačku + 5 000 Kč za isofixovou bázi). Bylo to tak levné, protože tam ten prodávající neměl napsáno, že je to Maxi Cosi, ale normální člověk to podle fotek pozná. A je to i včetně sluneční clony a novorozenecké vložky. 

Tak jsem se tento týden jala vyprat ten povlak. Ta sedačka má na sobě tolik tlačítek a různých vyfikundací, že jsem teda neměla vůbec nápad, jak ten povlak sundat, ještě, že existuje od výrobce video na youtube. Teda, když jsem se na něj poprvé koukla, tak jsem myslela, že musí mít nějaký jiný typ sedačky :-D, ale nakonec to fakt fungovalo.

No hodila jsem to všechno do pračky - povlak, novorozeneckou vložku a sluneční clonu - a musím říct, že jsem to neměla asi dělat, protože ten povlak zežmolkovatěl, novorozenecká vložka se mírně rozervala a sluneční clona teda přežila. Nějak jsem to vyspravila a jsem nakonec spokojena. Mám k tomu krásný fusak do autosedačky Emitex. Ten stál kolem 600 Kč a je zevnitř heboučky fleece a zvenku je to nepromokavé, vodní sloupec snad 10 000. 

 

img_20160212_140532.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Připravená autosedačka do porodnice

 

 

img_20160215_143636.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Emitex fusak do autosedačky

 

 

img_20160215_143507.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Novorozenecká vložka Maxi cosi

 

img_20160215_143405.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Autosedačka s novorozeneckou vložkou

 

 

img_20160215_143150.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Autosedačka se sluneční clonou

 

 

img_20160215_143110.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Autosedačka bez novorozenecké vložky

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Testy těhotenství

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář