Jdi na obsah Jdi na menu

Embryotransfer

Ve čtvrtek ráno mi volali, že jedno embryo se zastavilo ve vývoji, ale že druhé je krásné a připravené k transferu. Mám se dostavit na 12:00 opět s noční košilí a pantoflemi. Hned na recepci mě skasli o 7000 Kč za ICSI. Na pokoji jsem s prevlekla do noční košile a za chvilku pro mě přišla sestra ať jdu na sál. Doktorka mi tam šoupla zrcadla a ani to celé nebylo nějak nepříjemné, jen jako delší prohlídka. Pak jsem ještě ukecala embryologa, aby tomu menšímu vajíčku dal ještě šanci, tak říkal, že do zítra si ho tam ještě nechá, ale ať s tím moc nepočítám. Ještě  že je červen měsícem plodnosti, takže prodloužená kultivace je free.

 

To embryo, které mi tam dali byla časná blastocysta. A před samotným výkonem mi několik sester říkalo, abych hodně pila.  Prý s plným močovým měchýřem je na ultrazvuku lépe vidět, nicméně mi ještě při celém výkonu tlačila sestra něčím na břicho, pravděpodobně z téhož důvodu. Když jsem se pak ptala paní doktorky, jak to vlastně probíhá, protože původně jsem si myslela, že tam to embryo soupnou stejně jako při inseminaci a hotovo, tak to prý ne. Údajně se to embryo musí dát na přesné místo, a to přesně 1 cm pod místo, kde usti vejcovod do dělohy. A jak já jsem nadměrně zvidava, tak jsem se ještě ptala,  jak je možné,  že embryo nevypadne, a i na to měla paní doktorka odpověď, že je tam přilepené a během dnešní noci či zítřka se rozhodne, zda se tam uhnízdí.

 

Napsala mi sice neschopenku na 2 dny,  ale říkala,  že mám polehavat jen dnes a zítra již běžný šetřící režim.  Nic extra neříkala.  Pořád pokračuju s Utrogestanem i Metypredem. Na pokoji jsem si polezela hodku a jdu domu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář