Jdi na obsah Jdi na menu

Předčasný přechod

9. 4. 2015

Achjo, jestli já jsem si nevyžrala všechny problémy světa, tak už nevím kdo. Vždycky jsem chtěla být krásná maminka, ale nikdy evidentně nebudu maminka a už vůbec ne krásná. Je mi 27 a jsem v přechodu. Nevím, čím se mám trápit víc, jestli vráskama a akné tak hlubokým, jaké si neumí teenageři ani představit nebo tou hroznou únavou. Vždycky jsem si přála být výjimečná, tak teď to mám, jsem jedna z 10 žen v ČR, která je v přechodu před třicítkou.

Jak na to chvilku začnu myslet, tak se rozbrečím. Čím jsem si vysloužila, že moje hodnoty AMH jsou na beznadějné úrovni 1,1? Tedy na úrovni 45-ti leté ženy. Moje máma měla přechod taky letos, v 50-ti letech.

A já to cítím už delší dobou, že to semnou jde z kopce, ačkoliv každý den ráno běhám, tak mám tak velké břicho, že mi brání v pohybu, jsem pořád unavená, kůže se mi nehojí tak rychle, pořád mě něco bolí, koleno se mi zasekává. A já si chvíli myslela, že to je rakovina, a on obyčejnej přechod. Já myslela, že jsem v rozpuku a místo toho už končím.

Co semnou bude? Umřu dřív než obyčejné ženy? Budu mít v pětatřiceti celé tělo vrásčité? Už nikdy nezhubnu? Co můžu čekat od svého těla? Přestane to někdy bolet?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karol - Zvyseni AMH hodnoty

22. 4. 2015 21:25

Dobry vecer. Nahodou jsem narazila na Vase stranky. Na nizkou hodnotu AMH vyborne pomahaji bylinkove smesy ( po 3 tydnech se z 0,27 zvedlo na 0,76) z centra Cinske mediciny. Objednejte se k doktorce Zhang. Doktori jen kroutili hlavou. Pokracuji v piti bylinek a verim, ze se budou i nadale zvysovat. Drzim palce!

raketa - Re: Zvyseni AMH hodnoty

11. 12. 2015 16:16

kdyby nebylo jedineho prispevku pod clankem od Karol, tak z clanku samotneho se jdu nejspise predavkovat praskama, protoze se nachazim s hodnotou AMH jeste v horsi situaci. Takto mi Karol zvedla naladu

IDA - Re: Re: Zvyseni AMH hodnoty

16. 12. 2015 20:25

Jak se tak na to dívám, tak mám v tom příspěvku chybu - mám AMH 0,1. Nižší hodnoty už se nerozlišují, takže možná kompletní nulu :-)
Povedlo se mi otěhotnět po IVF, po stimulaci těmi nejvyššími dávkami hormonů jsem měla 2 vajíčka, z čehož jedno nepřežilo do 5. dne. Kdyby mi bylo o pár let víc, tak už mi to umělé oplodnění s tak nízkou hodnotou neudělají.
AMH se dle doktorů zvýšit nedá, ale já tomu tak úplně nevěřím, věřím jen, že se to nedá úplně zvrátit. Existuje přípravek DHEA, který by měl AMH dokázat trochu zvednout, nicméně v CR není povolený.

IDA - Re: Zvyseni AMH hodnoty

16. 12. 2015 20:20

Dobrý den, také jsem chodila k čínským doktorům a měsíce brala čínské bylinky (mimochodem stálo to tusím 1500 Kč na 14 dnů), kombinovala jsem to s akupunkturou a otěhotnět se mi stejně nepodařilo. Až z umělého mimotělního oplodnění, a ještě můžu být ráda. :-)