Jdi na obsah Jdi na menu

Vypadávání vlasů

28. 11. 2013

 To, co jsem si myslela, že me nemuze nikdy postihnout, je tady. Máme v rodině husté a krásné vlasy a já je šťastnou shodou okolnosti take zdědila. Nikdy jsem jim nemusela věnovat přílišnou pozornost a byly krásné, má chlouba.

Opět je to zhruba půl roku, kdy mi začaly šíleně vypadávat. Po ránu plný hřeben, večer plný odpad ve sprše, když zametu byt, jsou to chuchvalce. Navíc mám míň než poloviční culík než dřív a začínají mi být vidět kouty L.

Vím, že jakýkoliv problem, který je vidět na povrchu je spojen s problémem uvnitř těla a co se týká vlasů, tak na těch se to projeví až zhruba po roce ustavičného trápení těla něčím, co nemá rádo. Takže předpokládám, že žádné super šampony, aale ani bylinové zábaly či nevím co rozhodně nepomůže, musím to nějak dát do richtigu uvnitř.

Mám pocit, že to začalo zhruba s mou první hladovkou v dubnu. To je vlastně jeden ze zlomových okamžiků mé zdravotní kariéry, tím druhým je začátek bezlepkové diety. Vždy v jednom z těchto okamžiků se mi pos.alo několik věcí najednou.

Ani po masivním dodávání minerálních látek do těla se situace nelepší (nemluvě o čištění těla).

Vitamíny a minerály, které by se měly dodávat pro zdravé vlasy: hořčík, křemík, zinek, měď, bór a vitamín C, B12, D3 a E. Tohle všechno beru už pár měsíců, takže zakopaný pes bude někde jine. Už  mám i svůj soukromý tip, zda vlasy rostou dám vědět za pár měsíců.

Ještě zkusím potírat pokožku hlavy lugolovým roztokem a hlavně je důležité, držet si dobré pH, jelikož kyseliny ničí vlasové kořínky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář